Plasma soft surgery (DAS)

Liften en verjongen zonder chirurgische ingreep

Derma Ablation Surgery (DAS) is de nieuwste en volledig veilige methode voor esthetische en dermatologische behandelingen tegen huidveroudering, huidproblemen en huidoneffenheden. Derma Ablation Surgery maakt gebruik van een laag-voor-laag-techniek en behandelt alleen het huidoppervlak, zonder scalpels en hechtingen. DAS is daarom een uitstekend alternatief voor diverse minimaal invasieve chirurgische ingrepen zoals:

  • Ooglidcorrectie
  • Rimpels en vermindering van lijntjes rondom de mond en kraaienpootjes.
  • Verwijdering overtollige huid
  • Behandeling van actieve acné en littekens
  • Verwijdering van huidoneffenheden als fibromen, angiomen, pigmentvlekken, ouderdomswratten, striae, etc.

 

Werking

Derma Ablation Surgey werkt op basis van plasma.

Zonder direct contact met de huid, ontstaat er bij de behandeling een kleine boog geladen plasma die de huid puntsgewijs aanraakt. De behandeling bestaat uit een serie van aanrakingen, waardoor er met veel precisie gewerkt kan worden op bepaalde probleemzones.
 De huidvezels trekken direct samen als reactie op deze aanraking. Zo ontstaat er een liftend effect zonder diepe of agressieve werking op de huid en littekenvorming.

DAS behandelt kleine gebieden tot een diepte van minder dan 1mm van de huid. Risico’s op ontstekingen en langdurige roodheid zijn minimaal en het herstelproces verloopt daardoor sneller dan bij behandelingen met andere systemen (zoals CO2 laser)

 

Resultaten

De resultaten van de DAS zijn direct zichtbaar.

Behalve het direct liftende en huidverbeterende effect, zorgt deze methode ook voor bio-stimulatie in de diepere huidlagen. Dit stimuleert de aanmaak van nieuw collageen en elastine, en dit geeft de huid opnieuw stevigheid.

 

Aantal behandelingen

Het aantal behandelingen is afhankelijk van het huidtype, de hoeveelheid van het huidoverschot, complexiteit van het probleem en uw individuele wensen. Meestal zijn twee behandelingen voldoende voor een goed resultaat. Tussen de behandelingen moet minimaal vier weken zitten.

 

Na de behandeling

De behandelde huid kan een lichte tot matige zwelling (rondom de ogen) vertonen die drie tot vijf dagen kan aanhouden. Tevens kan de huid roodheid vertonen, maar dit is na een aantal uren tot twee dagen meestal weg. Ook ontstaat er na de behandeling een “crusting” van de huid, wat betekent dat er een veelvoud van minuscule korstjes ontstaan. Deze korstjes verdwijnen in de meeste gevallen binnen vier tot zeven dagen.Onder de korstjes zal de nieuwe jonge huid, roze van kleur, ontstaan. Na vier weken tot vier maanden is de huid volledig hersteld. Tot die tijd is het noodzakelijk om de huid goed tegen de zon te beschermen met een hoge SPF 30.

 

Zijn de behandelingen pijnlijk?

Ongeveer 30 minuten voor aanvang van de behandeling wordt een verdovende crème aangebracht. Hiermee is de behandeling bijna geheel pijnloos.

 

Voordelen en veiligheid

De werking van DAS is oppervlakkig, wat betekent dat de energetische plasmastraal de basaalcellenlaag (de onderste huidlaag van de opperhuid) van de huid niet bereikt. Hierdoor is er geen gevaar voor bloedingen of andere ongewenste of permanente huidschade.

 

Wat is het resultaat van op lange termijn?

Na de behandeling zijn de huidvezels samengetrokken en wordt de aanmaak van collageen en elastine in werking gezet. Het collageen wordt in de maanden na de behandeling aangemaakt. Het effect van de behandeling is permanent. Na het samentrekken van de huidvezels door de geïoniseerde gasmoleculen houdt het lichaam het effect van de behandeling in stand. Een zogenoemde gesublimeerde huid kan niet meer in zijn oude staat terugkeren en de huid is zichtbaar verstevigd.